Xen Project Q&A Forum: First Line Help for Simple Questions

This is your chance to ask questions and provide answers about basic use of the Xen Project software. For debugging problems and for more complex issues, consider using the xen-users mailing list instead. You can find information about xen-users under "HELP | Mailing Lists" in the navigation bar above.

Issue

Trouble sending keyboard commands via console

posted in Hypervisor
Friday, August 02 2013, 03:40 PM
Bob
Bob
Offline
0
Hey,

I have a server running Ubuntu 12.10 (GNU/Linux 3.5.0-37-generic x86_64). I followed all the instructions to install xen-hypervisor-amd64. Everything seems to be working except I cannot forward my keyboard commands. I SSH into my ubuntu server, then run: xm vncviewer , I then get a window that pops up using TightVNC and I am able to connect to the console. The problem is anything I type doesn't get sent to the display. I press "F8" for a list of commands to send "Ctrl Alt Del" but nothing happens... I am connecting to the ubuntu server using Putty with X11 forwarding enabled(Windows 7 Pro via Xming). I have looked everywhere online but haven't been able to find anyone with this issue. Usually people can't connect to the display, my problem is that I can connect to the display, but then I can't do anything... I even followed some instructions to allow the proper keymaps to boot windows bases systems but still can't send keyboard commands. I have tried on other computers too so I assume this is a problem with my xen server.

Any help would be GREATLY appreciated. Thanks!
Responses (2)
  • Accepted Answer

    mauro
    mauro
    Offline
    Tuesday, September 03 2013, 03:52 PM - #permalink
    0
    Hi, I've similar problem. I've Debian 7 64bit as server, and if I install debian on guest VM I've not problems, but when I try to install Windows 2003 it starts but I can't use keyboard. I tried to use VNC and same problem. Have you found a solution?
    thanks
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

    Lars Kurth
    Lars Kurth
    Offline
    Tuesday, September 03 2013, 04:40 PM - #permalink
    0
    This may be a bug : have any of you raised this on xen-users (see http://wiki.xen.org/wiki/Asking_Xen_User_Questions & http://wiki.xen.org/wiki/Reporting_Bugs_against_Xen). You don't have to subscribe to the list to do this.
    The reply is currently minimized Show
Your Reply